Konya hasretle bekliyordu! Geleceği tarih açıklandı

Konya hasretle bekliyordu! Geleceği tarih açıklandı
 İnternet Editörü
Konya yağışsız bir kışın ardından bu yaz kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Eylül ayının ilk yarısı bitmesine rağmen hala yaz sıcaklarını geride bırakamayan Konya’ya müjde geldi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nün yayınladığı beş günlük hava tahmin raporunda Konyalıların heyecanla ve umutla beklediği yağışların geleceği belirtildi. Kurak geçen ve su kaynaklarını da etkileyen yaz Konya Ovası için tehlike çanlarının çalmasına sebep olmuştu.

SERİN HAVALARA GEÇİŞ Mİ OLACAK?

Eylül ayının girmesi ile birlikte Konyalılar meteorolojiden gelecek yağmur haberini beklemeye başladı. Hatta bazı bölgelerde yağmur duasına da çıkıldı. Fakat eylül ayının ilk yarısı bitmiş olmasına rağmen henüz bir yağmur bilgisi gelmedi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nün paylaştığı 16-20 Eylül tarihli Konya hava durumu raporunda Konya genelinde ilk 4 gün sıcaklıkların 28 derece civarında olacağı görüldü.

Kentte cuma gününden itibaren ise serin havalara geçiş yapılacağı bildirildi.

BİZİM TOPRAKLARIN SEVDİĞİ TÜRDEN

Bununla birlikte hava tahmincisi Kuttusi Demir ise, Konya için 19-20 Eylül’de bir yağış beklendiği müjdesini verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Demir şu ifadeleri kullandı:

“19-20 Eylül'de de il geneli yağış potansiyeli var. Oldukça güzel bir sistem olması bekleniyor. İnşallah değişimler olumsuz olmaz. ULL veya TROF destekli bir yağış olması bekleniyor. Bizim toprakların sevdiği türden.”

mnbvcxz.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi