Konya AKOM 4 İlçeyi Tarih Vererek Uyardı!

Konya AKOM 4 İlçeyi Tarih Vererek Uyardı!
 Muhabir
Meteoroloji Konya için 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. işte 11 Mayıs Konya hava durumu raporu...

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Yarın(11 Mayıs) Konya’da hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden Açıklama…

MGM’nin tahmin raporuna göre 5 günlük hava tahmininde sıcaklıklar günden güne düşecek. Yapılan uyarılara göre; Konya’da yarın havanın 20 derece ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtildi.

KONYA AKOM 4 İLÇEYİ UYARDI!

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda fırtına uyarısı yapıldı. Yarın (11 Mayıs Cumartesi) Emirgazi, Karapınar, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde sabah 09:00 ila 18:00 saatleri arasında vatandaşlara çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmesi ve toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği hatırladı.

METEOROLOJİ RÜZGARIN KUVVETİNİ PAYLAŞTI

Konya Valiliği Meteorolojinin verilerini paylaştı. Paylaşımda yapılan son değerlendirmelere göre; "Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgârın; Konya'nın Emirgazi, Karapınar, Ereğli, Halkapınar, Karaman'ın Merkez, Kazımkarabekir, Ayrancı ilçeleri ile Niğde il genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN DE TEDBİR UYARISI GELDİ

Konya Valiliği'nden yapılan paylaşımda ise "Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor" başlığıyla tedbirli ve dikkatli olun uyarısı yapıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer aldı:

"-Çatı Uçması,

-Ağaç veya Direklerin Devrilmesi,

-Ulaşımda Aksamalar,

-Baca Gazı Zehirlenmesi,

-Toz Savrulması gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir."

Konya'nın merkezde en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şu şekilde;

ekran-alintisi.png

-Büşra GÜLTAŞ