Cezayir’den Konya’ya geliyor! 3 gün kalacak

Cezayir’den Konya’ya geliyor! 3 gün kalacak
 İnternet Editörü
Konya tam sonbahar havasına girmişken Cezayir’den gelen lodos ile 28 dereceleri görecek. Bu üç gün Konya’da bahar havası yaşanacak. İşte detaylar…

Konya’da tam sonbahar geldi, kışa giriyoruz derken, yeniden bahar havası yaşanacak. Cezayir’den gelen lodosun etkisiyle önümüzdeki üç gün boyunca sıcak günler Konyalıları bekliyor.

YAZLIK KIYAFETLERE DÖNÜŞ YAPILACAK

Bu üç gün boyunca Konya’da termometrelerin 28 dereceleri görmesi bekleniyor. Kışlık kıyafetlere geçiş yapan Konyalılar için bu süreçte tekrar kısa süreli yaza geçiş yapacak.

Konya’da 4 Ekim Cuma 26 derece, 5 Ekim Cumartesi 26 derece, 6 Ekim Pazar 28 derece, 7 Ekim Pazartesi 27 derece, 8 Ekim Salı 20 derece olacak.

3 GÜN 30 DERECEYE YAKLAŞTIRACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Cezayir üzerinden lodosla gelen ılık hava, sıcaklıkları bu 3 gün 30 dereceye yaklaştıracak.

YAĞIŞSIZ HAFTA BİZİ BEKLİYOR

Konya Hava Tahmincisi Kuttusi Demir ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Önümüzdeki 1 hafta boyunca yağışsız günler bizler ile olacak. Bu iki gün soğuk sonrası kademeli olarak sıcaklıklar yükselecek. 7 Ekim sonrası bir atak gelebilir. Son veriler bu şekilde.”

Kaynak:Konya'nın Sesi