Ünlü Gazeteciden Konya’da Çağrı: Sıra Bizde!

Ünlü Gazeteciden Konya’da Çağrı: Sıra Bizde!
 İnternet Editörü
Geçtiğimiz günlerde Konya’ya gelen Gazeteci Cem Seymen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seymen, “Burada kuşlar uçmuyor, balıklar yüzmüyor sıra bize geliyor” diyerek uyardı

Türkiye, son yıllarda artan kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Sıcaklıkların yükselmesi ve yağışların azalması, tarım arazilerini, su kaynaklarını ve insan yaşamının temel unsurlarını olumsuz etkiliyor.

Özellikle Konya gibi birçok ilde kuraklığın etkileri şimdiden hissedilmeye başladı. Barajlardaki su seviyeleri düşüyor, yeraltı suları azalıyor ve tarım arazileri kuraklıktan olumsuz etkileniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ DÜNYA ÇÖLLEŞME HARİTASINDA!

Tuz Gölü’nü ziyaret eden Gazeteci Cem Seymen de konuyu kanalında yayınlayarak gündeme taşıdı.

'Sizlere tuz dağlarının arasından sesleniyorum' diyen Seymen, “Biliyoruz ki, su yoksa geleceğimiz de yok. Her geçen gün azalmakta olan doğal kaynaklarımızı ve verimli arazilerimizi koruyalım, geleceğimizi kurutmayalım. İç Anadolu Bölgesi’nin Dünya Çölleşme Risk Haritası’nda, aşırı hassas ve çok hassas olarak gösterildiğini biliyor musunuz? Bir şeyler yapmalıyız” dedi.

30 YIL ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 90 AZALDI

Tuz Gölü’nde oluşturulan tuz dağları arasından Türkiye’ye seslenen Seymen, “Tuz Gölü, kuraklığın etkisi ile her geçen gün küçülüyor. Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü’nün alanı 30 yıl öncesine göre yüzde 90 azaldı.

Buradaki kuraklığı gördüğüm zaman benim içim yanıyor. İnsanların yüzünden olan küresel iklim krizinin sebebi, akarsular ve nehirlerden su gelmemesi ve bu bölgenin olabilecek en az yağışı alması. Bunun için acil bir önlem alınması gerekiyor” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi