Müzik Hayatımda Her Zaman Oldu
Öncelikle Hayat Hikayenizi Dinlemek İsteriz? Kısaca Kendinizden Bahseder Misiniz?
Ben 92 doğumluyum. Muhtemelen 2000’li yılların başında Mustafa Sandal ve Tarkan’ın şarkılarıyla büyüdüm. Şarkı söylemeyi çok severdim tabii. Hatta çocukluğumda kendi kendime ufak tefek şarkılar uydururdum. Teyzemle beraber Seydişehir’deki Musiki Cemiyeti’nde başladım ilk defa. Orada Türk Sanat Müziği şarkıları üzerine altyapım oluştu. Ardından okulda öğretmenim yönlendirdi müziğe. Okulda bize eğitim verdi sonra da Güzel Sanatlar’a hazırlandık. Böylelikle Konya Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandım. Orada da eğitimimi tamamladım ve müziğe başladım. Tabi kısa bir ara verdim 8 yıl kadar. Ardından tekrar 3 yıldır falan aktif butik akustik tarzda ilerliyorum.
Müzik Hayatına Girdikten Sonra Nerelerde Sahne Aldınız?
Müzik hayatımda hep vardı. Ama yaklaşık 8-10 yıl kadar ara verdim. Dönmek benim için tabi zor oldu. Bazı şeyleri kaybetmiş oldum. Müzik çünkü nankördür. Bıraktığın zaman bir şekilde bir şeyleri götürüyor. Piyasası da tabi ki bir o kadar nankör. O sırada Konya’da değildim askerdim. Ama şimdi ufak ufak başladık… Kocatepe Kahve Evi’nde ve 5inch Meram’da sahne alıyorum. Orkestrayla devam etmem gerekiyor. Gelen teklifleri değerlendiriyorum hazırlık yapıyorum.
Peki, Herhangi Bir Enstrüman Çalıyor Musunuz?
Tabi ki hem yan flüt çalıp hem de solistlik yapıyorum. İkisi bir arada nefessiz devam diyelim.
Neden Yan Flüt?
O da çok ilginç bir başlama hikayesi. Ben gitar çalmak istiyordum. Şarkılarımı o zamanlar yeni yeni popüler olan Şarkıcı Göksel’in tarzında söylemek istiyordum gitarla birlikte. Hatta Sanat Müziği’ni de gitara uygulamak istedim o tarz yaklaşmak istedim. Ama benim ağız yapıma el yapıma flüt uygun olduğu ve gitar için ellerim parmaklarım küçük olduğu için eğitmenlerim aslında biraz flüte ısındırmaya çalıştılar. Ben de Türk müziğini sevdiğim için lafını etmedim. Aslında yan flüt benim için zorunlu bir enstrüman oldu ama sonradan birbirimiz çok sevdik.
‘Sürgündeyim’ isimli eserinize yeni bir klip çalışması yaptınız. Bu süreçte neler yaşadınız, biraz bahsetmek ister misiniz?
Klip aşaması zor bir süreçten geçti tabii. Klibimizi bütün dostlarımın ve ekip arkadaşlarımın desteğiyle birlikte yaptık. Sağ olsunlar. Şarkımızda bulunan bateri hariç tüm enstrümanların hepsi orijinal, hiçbiri klavyeden değil. Onların bu desteğiyle yoğun bir süreç geçti. İstanbul’dan Teoman Alpsakarya Konya’da İsmail Aslan yardımcı oldu. Beday Prodüksiyon yönetmenliğini yaptı. Enstrüman noktasında Adana Çukurova sanatçıları geldi. Yine burada ismini unutmuş olabileceğim kişiler de var. Baya 4 il arasında bir çalışma gerçekleştirdik. Beyşehir’de de çekimlerini yaptık. Klip aşaması baya zahmetli bir işti uzun sürdü. Ama güzel bir sound gerçekleşti. İçimize sindi. Gelen yorumlar da güzel. Şu anda tüm dijital platformlarda varız.
Bu İşin İçinde Olmanın Size Göre Zorlukları Var Mı?
Müzik benim için ayrı bir şey. Müzikten vazgeçemiyorsunuz. Ben ara verdiğim süreçte vazgeçtiğimi sandım ama şu an daha hırslıyım. 3 yıl içine hem klip sığdırdım hem programlar sığdırdım hem de hani daha çok aktifim. Sabah 8-9 gibi başlarım gece 12’ye kadar müzikle ilgilenirim. Daha fazla vaktim olsa yine çalışırım çünkü bir hırs var ama sevdiğim bir hırs bu çünkü işim bu. Herkes sevdiği işi yapmalı. Müzik için çoğu şeyden vazgeçmişimdir.
Bahsettiğiniz O 8 Yılda Müziği Neden Bırakmak İstediniz?
Aslında ailem beni müziğe her zaman yöneltti ama ben o süreçte bir ticarete atılmak istedim. O dönem 19-20’li yaşlarda sıcak para akışını gördüğünde ticaret çekici geliyor. Yaşam tarzı da ona göre farklı oluyor. Maalesef öyle bir süreç geçirdim. Ama ben o dönemi yaşadım saymıyorum.
Tabi şimdi müzik yaparken de bazı söylemler oluyor. Çünkü evliyim, bir ailem ve çocuğum var. İnsanlar, ‘müzik bekar işidir’ diyebiliyor. Ama yolunu çizdikten sonra ailen de destek olduktan sonra sorun olmuyor. Eşimde bu süreçte destek oluyor sağ olsun tabi ki bir şekilde ilerliyorsun. Müzik de olsa başka bir işte olsa arkanızda eş destekse ilerlemeniz daha kolay.
Son Olarak Kariyer Yolculuğunda Hedefleriniz Nelerdir, Gelecekte Kendinizi Nerede Görüyorsunuz?
Gerçekçi olmak lazım tabi hedeflerimizi de gerçekçilik üzerinden kuruyorum. Ama ilk hedefim Konya’da tüm evlerde tanınmak. Sonra Ankara’da kendimi tanıtmak ve tabi hedefim İstanbul. En sonunda isteğim Türkiye genelinde bilinen bir sanatçı olmak. Ama şu an için ilk hedefim Konya’da tanınmak. Hedeflerimi kademe kademe gerçekleştirmek isterim.
Eklemek İstedikleriniz Var Mı?
Bu kadar hırslıyım dedim ama hırs da bir şey değil. Ama hırslı olmamın sebebi de yarın ölecekmişim gibi düşünmek ve yaşamak. ‘Ya bir şeyleri tam anlayamazsam’ düşüncesi ile çalışıyorum. Mesela 1 yıllık ömrüm varsa ben bu 1 yıla ne sığdırabilirim. İnsanlara nasıl güzel bir şey çıkartabilirim. Biz toplumu temsil eden insanlarız sanatkar olarak müzisyen olarak. Biz örnek insanlar olmalıyız. Yani şunun bilinmesini istiyorum. ‘Bu adam evli güzel bir hayatı var ama müziğini de yapıyor. Demek ki bu bir bekar işi değil’ algısını insanlarda oluşturmak istiyorum. İnşallah bu mesleği en iyi şekilde icra ederim. Bu yolculukta bana destek olan herkese de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Kaynak:Konya'nın Sesi