Konyalı Sanayiciden Çıkış: Devlet Daha Ne Yapacak Cebimize Para Mı Koyacak!

Konyalı Sanayiciden Çıkış: Devlet Daha Ne Yapacak Cebimize Para Mı Koyacak!
 İnternet Editörü
Devletin verdiği desteklerle alakalı konuşan Konyalı Sanayiciden enteresan bir çıkış geldi. Söylemler gündeme otururken, sanayicileri de ikiye böldü.

Son dönemde ihracatçılar döviz fiyatlarının yatay seyretmesinden dolayı pazar kaybettiklerini söylerken konu hakkında Empero Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz’dan farklı bir çıkış geldi.

“ÖNCELİKLİ MESELE KUR DEĞİL ENFLASYON”

KKTC’de düzenlenen bir toplantıda Aydınlık Gazetesi Yazarı, Recep Erçin’e açıklamalarda bulunan Konyalı Sanayici Bekir Topuz, öncelikli meselenin kur değil enflasyon olduğunu vurguladı.

“BÜTÜN BİR ÜLKEYİ DÜŞÜNMEK LAZIM”

Aydınlık’ta yer alan yazıya göre Topuz şunları söyledi: “Kur yükselsin demekle iş bitmiyor. Şahsi olarak bakınca kur 50 TL olsun ama bakınca Türkiye'de kaç tane ihracatçı var. Bütün bir ülkeyi düşünmek lazım.”

ddddd.jpg

“DEVLET CEBİMİZE PARA MI KOYACAK?”

Giderlerin döviz bazında yüzde 52 arttığını kaydeden Topuz, "Bir milyon dolar bozdurarak genel gider sağlıyordum. Şimdi 1.5 milyon dolar bozdurmak zorunda kalıyorum. Ama dövizin çok artmasını da istemiyorum. Çünkü bütün her şeyin fiyatı artacak. Devlet ihracatı desteklemek için belki, Çin'de de o model var, yüzde 2'lik döviz desteğini yüzde 5-6'ya çıkartabilir. İhracatçıya özel kurla bu çözülebilir." mesajı verdi. "İhracat için devlet bence gerekenden de çok şey yapıyor." diyen Empero Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz, "Artık daha ne yapacak? Cebimize para mı koyacak? Uzak pazarlara çok destek veriyor. Vereceği her şeyi veriyor." ifadelerini kullandı.

'BİZE VASIFSIZ ADAM LAZIM'

Nitelikli iş gücü tartışmalarına ise "Bize vasıfsız adam lazım." şeklinde bir açılım getiren Bekir Topuz, "Herkes bilgisayar başında oturayım, çok para alayım istiyor. Benim fabrikamda usta yok artık. Her şey bilgisayarda planlanıyor. Cıvata sıkmaya insan lazım. Bizde 100 kadın çalışan var. Ev hanımları, erkeklerden daha iyi iş yapıyorlar. Hiçbir şey bilmeyen biri gelsin iki ayda usta yaparız." diye konuştu.

Kaynak:Konya'nın Sesi