Konya’da okul saatleri değişiyor mu? Yetki valide olacak…

Konya’da okul saatleri değişiyor mu? Yetki valide olacak…
 İnternet Editörü
Kış saati uygulamasının geri getirilmesi kış aylarının gelmesi ile yeniden gündemde… Peki bu konuda nasıl bir çözüm üretildi. Konya’da ve diğer illerde okul saatleri değişecek mi? İşte yeni genelge…

Kış saati uygulamasına geçilmesi konusu her yıl olduğu gibi bu yılda gündeme geldi. Peki Konya’da ve diğer illerde okula gidiş saatleri değişecek mi?

VELİLER VE ÖĞRENCİLER ŞİKAYETÇİYDİ

Hava aydınlanmadan okula gitmek zorunda kalan öğrenciler bu durumdan şikayet ederken, veliler ise karanlıkta çocuklarını tek başına okula gönderemiyordu.

YETKİ VALİLERE VERİLDİ

Konu hakkında yeni bir çalışma yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valilere gönderilen genelge ile her ilin gün doğumu ve batımı saatlerine göre okul ders saatlerinin ayarlanması valilere bırakıldı.

okul.jpg

HER İLİN VALİSİ SAATLERİ KENDİ TAYİN EDECEK

Genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

KONYA’DA DERS SAATLERİ NASIL OLACAK?

Konya’da şu an gün doğumu saat 07:00 itibariyle başlıyor. Yeni genelge ile ilgili Konya Valiliği’nden bir güncelleme yapılırsa bu saatin baz alınması bekleniyor.

Fakat il il okul başlama ve bitiş saatleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konya’da ders saatlerinin değişmesi durumunda haberimiz güncellenecektir.

Kaynak:Konya'nın Sesi