Konya’da 9000 Yıl Öncesine Tur Düzenleniyor!

Konya’da 9000 Yıl Öncesine Tur Düzenleniyor!
 İnternet Editörü
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve turistik yerlerine turlar düzenleniyor. İşte 250 lira ile gidebileceğiniz tura ait detaylar…

Konya’da tarihi ve turistik mekanların tanıtılması ve daha fazla kişinin ulaşması için çalışmalar sürüyor.

Şehrin önemli noktalarına geziler ve yürüyüşler düzenleyen Konya Turizm Ajansı ise son olarak Çatalhöyük için turlar düzenlemeye başladı.

MİSTİK BİR DÜNYANIN KAPISINI ARALIYOR

9 bin yıllık bir geçmişi içinde barındıran Çatalhöyük, kazı alanları ve karşılama merkezi ile ziyaretçilerine mistik bir dünyanın kapısını aralıyor.

1.jpg

Tur kapsamında, Konya merkezde yaşayıp Çatalhöyük’ü görmeyen vatandaşlar ve şehre gelen yerli ve yabancı turistler için tarihle dolu bir gün hedefleniyor.

MEVLANA MEYDANI’NDAN ÇATALHÖYÜK’E TUR

Konya’nın Çumra ilçesinde bulunan Çatalhöyük’e düzenlenen turlar, bugün itibariyle başladı. Turlar, pazartesi hariç haftanın bütün günlerinde yapılacak.

2.jpg

Mevlana Meydanı’ndan saat 13:00’da hareket eden araçla başlayan tur, 16:00’da sonlanacak. Kontenjan ise her turda 50 kişi olacak.

ÜCRETLERİ 250 LİRA

Şehrin birçok noktasında bilboardlarda duyurulan turların ise ücretleri 250 lira olarak belirlendi.

3.jpg

DOĞASEVERLER İÇİN YENİ ROTALAR

Konya Turizm Ajansı, Çatalhöyük Turları’nın yanı sıra Beyşehir için de tur düzenliyor. Ayrıca trekking rotaları da belirleyen ajans, Zengibar Yolu, İsauria Yolu, Altıgöller Rotası ve Bolay Bal Rotası’nda doğaseverleri ağırlıyor.

TURLAR HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Konya'nın Sesi