Konya Uzaya Gidiyor! Sende Orada Olmak İster Misin?

Konya Uzaya Gidiyor! Sende Orada Olmak İster Misin?
 İnternet Editörü
Konya büyük bir bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bilimseverleri yakından ilgilendiren ve hafta sonu için dolu dolu bir gün yaşatacak o programa dair detaylar haberimizde…

Konya bilim meraklılarını heyecanlandıracak büyük bir uzay etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2 gün boyunca sürecek ve büyük deneyim yaşatacak olan etkinlikler 5-6 Ekim tarihlerinde Konya Bilim Merkezi’nde yapılacak.

Dünya Uzay Haftası kapsamında Bilim Merkezi, gökyüzünün sırlarını keşfetmek isteyenleri ağırlayacak. İki gün sürecek programlar saat 11:00 ve 17:45 arasında yapılacak. Etkinliklere katılımlar ise ücretsiz olacak.

İŞTE ATÖLYE PROGRAMLARI:

1. Gizemli Mineraller Deneyi

Asteroit kuşağındaki en büyük gök cismi olan cüce gezegen Ceres'te, tuz ve hidrokarbonlar içeren buzlu bir yüzeyin altında tuzlu su okyanusları bulunduğu söyleniyor. Bu tuzların mikroskop altında inceleneceği eğlenceli deneye ev sahipliği yapılacak. 8 yaş üstü herkes katılabilecek.

2. Köpük Roket

Roket bilimi ile tanışıp bir roket tasarlamak ister misiniz? Farklı malzemeler kullanarak köpükten bir roket tasarlanacak etkinlikte roketi fırlatırken nasıl çalıştıkları, itme kuvveti ve aerodinamik özellikleri keşfedilecek. Etkinliğe 10 yaş üstü herkes katılacak.

3. Uzayda Haberleşme

Uzay Araçları Dünya ile nasıl iletişim kuruyor? Micro denetleyicileri kullanarak farklı iletişim sistemlerinin öğrenileceği bir atölye çalışması gerçekleşecek. Etkinliğe 9 yaş üstü herkes katılacak.

4. Gezegen Gezgini

Mars ya da diğer gezegenlerde kullanılan gezginlerin nasıl çalıştığını, tekerlek sistemlerini, enerji kaynaklarını ve farklı teknolojiler nasıl yer verildiğini öğrenmek ister misin? Hem atık malzemeleri hem de hayal gücünü kullanarak bir gezgin tasarlanarak deneyim elde edilecek. Etkinliğe 6 yaş üstü herkes katılacak.

5. Ayın Yapısı

Ay'ın fiziksel özelliklerini öğrenmeye hazır mısınız? Bu atölyede Ay'ın kraterleri, dağları, vadileri gibi jeolojik oluşumları incelenecek ve Ay'ın katmanları hakkında bilgi edineceksiniz. Etkinliğe 4 yaş üstü herkes katılacak.

Kaynak:Konya'nın Sesi