Giden Hayal Kırıklığına Uğruyor! O Pazar Kapandı Mı?

Giden Hayal Kırıklığına Uğruyor! O Pazar Kapandı Mı?
 İnternet Editörü
Konyalılar tarafından beğeni ile takip edilen Konya Antika Pazarı’na bugün gidenler hayal kırıklığına uğradı. Her ayın ikinci pazar günü kurulan Antika Pazarı artık kurulmayacak mı? İşte detaylar…

Selçuklu Antika ve Koleksiyoncular Derneği öncülüğünde Meram’da bulunan Melikşah Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Antika Pazarı Konyalılar tarafından severek takip ediliyordu.

Şehre gelen turistlerin bile ilgisini geçen ve her çeşit antika ve nostaljik ürünün sergilendiği pazar, iki yıldır meraklılarını ağırlıyordu.

img20220515122947.jpg

Her ayın ikinci pazar günü kurulan Antika Pazarı’na bugün giden antikaseverler pazarın kurulmadığını görünce hayal kırıklığına uğradı.

"ÇOK EMEK VERDİK"

Konu hakkında gazetemize özel konuşan Selçuklu Antikacı ve Koleksiyoncular Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Taşpınar, “Bu pazar için çok fazla emek verdik. Diğer şehirlerde olduğu gibi Konya’mızda da böyle bir etkinliğe ön ayak olduğumuz için mutluyduk.

img20220515130057.jpg

İlk etapta her ayın 3. Pazar gününe alınan pazarımız maalesef artık kapatıldı. Dernek yönetimi olarak aldığımız bir karar" dedi.

ARTIK AÇILMAYACAK

"Halkımızın pazarı çok fazla sevdiğini ve takip ettiğini biliyoruz fakat şartlar bunu gerektirdi" diyen Taşpınar, "Şu anda yeniden açmak gibi bir düşüncemiz yok. Fakat ilerleyen süreç ne gösterir tabi bilemiyoruz. Bu süreçte verilmeyen destekler de bizi epey yordu.

Aslında pazarımız değer katan bir pazardı. Türkiye’den insanlar geldi. Ama daha fazla devam ettiremedik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Konya'nın Sesi