15 Temmuz Paralarından Harita Hazırladı!

15 Temmuz Paralarından Harita Hazırladı!
 İnternet Editörü
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, Mevlana Meydanı’nda yapılan sergide de birbirinden güzel eserler, vatandaşlara sunuldu. Sergiyi takip eden Konyalılar duygu dolu anlar yaşadı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, bu yıl "Milletin Zaferi" konseptiyle sekizincisi düzenlenen anma etkinlikleri Konya’da da coşkuyla yapıldı. Etkinlikler kapsamında şehrin farklı noktalarında sergiler düzenlendi. Mevlana Meydanı’nda yapılan sergide de birbirinden güzel eserler, vatandaşlara sunuldu. Sergiyi takip eden Konyalılar duygu dolu anlar yaşadı.

whatsapp-image-2024-07-15-at-16-14-39.jpeg

Koleksiyoner Mehmet Şimşek de, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri’nin hatırasını canlı tutmak adına hazırladığı 251 şehidin isimlerinin yazılı olduğu Türkiye Haritası’nı Mevlana Meydanı’nda sergiledi. Bin bir emekle hazırlanan haritayı sergileyen Şimşek yapım sürecini ve duygularını Konya’nın Sesi Gazetesi ile paylaştı.

15 TEMMUZ PARALARI ŞEHİT HATIRASI OLDU

15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından basılan hatıra paralarını topladığını söyleyen Koleksiyoner Şimşek, “2016 yılından beri 15 Temmuz paralarını biriktiriyordum. Sonra bu paraları harcamamalıyım, anlamlı bir eser yapmalıyım diye düşündüm ve aklıma tablo geldi. Ülkemizin kurtulması için şehit olan vatandaşlarımıza ve askerlerimize ithafen bu paraları haritada her şehidin, şehit olduğu yere koydum ve ortaya böyle bir tablo çıktı. Bu paralar 251 tane şehidimizi temsil ediyor. İçinde kadın şehitlerimiz de var. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Onlar bizim gurur kaynağımız” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-07-15-at-16-45-51.jpeg

TÜRKİYE MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK ÜLKESİ

Türkiye’nin çok önemli bir konumda ve düşmanlara açık bir ülke olduğunu belirten Şimşek, “Türkiye dünyada bir tanedir. Haritaya baktığımızda da Asya ve Avrupa’yı birleştiren bir konumdadır. Geçmiş tarihimize baktığımızda da Türkiye hakkında çok şey söylendi ve yaşandı. Düşmanların hep gözü önünde bir ülke olduk. Türkiye’yi hep yıkmak isteyen birileri oldu ama 15 Temmuz’da da gösterdiğimiz gibi biz güçlü ve birlik olursak bu ülkeyi yıkamazlar. Bu uğurda birçok şehit verdik.

whatsapp-image-2024-07-15-at-16-14-40-2.jpeg

Çocuklarımıza da 15 Temmuz’u, Türkiye’yi ve Türk olmayı aşılamaya devam edeceğiz. Türk’ün gücünü ve azmini bilerek büyüsünler ve hayatlarını ona göre yaşasınlar. Tabi ki böyle bir olay yaşanmasını da istemezdik. Ülke olarak büyük sıkıntılardan geçtik. Ama çok şükür birlik ve beraberlikle bu sıkıntıyı da atlattık. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

Kaynak:Konya'nın Sesi