Konyalıların Favori Piknik Yeri Belli Oldu! Sabah Ezanıyla Geliyorlar!

Konyalıların Favori Piknik Yeri Belli Oldu! Sabah Ezanıyla Geliyorlar!
 İnternet Editörü
Konyalıların yaz aylarında vazgeçilmez aktivitesi hiç şüphesiz piknik yapmak. Hafta sonlarını serin bir yerlerde geçirmek isteyen Konyalı vatandaşların yeni tercihi de belli oldu. Detaylar haberimizde…

Konya’nın Bozkır İlçesine bağlı Karacahisar Mahallesi’nde bulunan Aygırdibi Şelalesi ve Mesire Alanı adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Bozkır’ın ortasından geçen Çarşamba çayının kaynağını oluşturan Aygırdibi Şelalesi, ilçe merkezine 13 kilometre mesafede bulunuyor.

a-1.jpeg

VATANDAŞLAR SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE GELİYOR

Özellikle son yıllarda Konyalılar tarafından yeni keşfedilen mekanlar arasında bulunan Aygırdibi’nde adeta iğne atsanız yere düşmüyor.

Piknik alanına sabahın erken saatinde gelen vatandaşlar şelalenin en güzel yerinde piknik yapmak için birbirleri ile yarışıyorlar.

a-2.jpeg

Toros Dağları’nda eriyen karların suları ile çağlayan şelale görenleri kendisine hayran bırakıyor.

KONYA DIŞINDAN GELENLER DE VAR

Aygırdibi Şelalesi’nin her mevsim ayrı bir güzellikle kendilerini karşıladığını söyleyen ziyaretçilerin birçoğu Konya dışından geliyor.

a-3.jpeg

Bozkırlı olup başka şehirlerde yaşayan vatandaşların bazıları memleketlerine geldiklerinde soluğu şelalede alıyor.

“HAFTA SONU KAÇIK NOKTASI”

Huzuru arayanların doğayla buluşması gerektiğini belirten bir ziyaretçi, “Aygırdibi şelalemiz çok güzel. Bizlerde bu sıcak yaz günlerinde serinlemek için hafta sonu buraya kaçıyoruz.

a-4.jpeg

Fakat şelalede piknik yapma alanları çok az. Bu kadar kalabalık bir şekilde herkes buraya geliyor ve piknik yapacak alan bulamıyor. Kimi vatandaşlar dağın üzerinde piknik yapmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

“BELEDİYEMİZ DÜZENLEME GETİRMELİ”

Çevre temizliğine de dikkat çeken başka bir ziyaretçi ise şunları söyledi: “Böyle bir güzelliği belediyemizin daha da elverişli hale getirmesi lazım. Mesela sabah namazı ile buraya gelenler erken geldikleri için geniş bir alana oturuyorlar. Sonradan gelenler mağdur oluyor.

a-5.jpeg

Bence buna belediye bir düzenleme getirmeli. Bir de vatandaşlarımız bu harika güzelliğe veda ederken çöplerini de lütfen yanlarına alsınlar. Bu güzel çevremizi kirletmeye kimsenin hakkı yok. Eğer uzun yıllar böyle huzur verici bir halde bulmak istiyorsak, aynı şekilde de bırakmalıyız diye düşünüyorum.”

Kaynak:Konya'nın Sesi