Karatay Tarihinin En Yüksek Bütçeli Yatırımı Açıldı! İşte O Tesis...

Karatay Tarihinin En Yüksek Bütçeli Yatırımı Açıldı! İşte O Tesis...
Karatay Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nin yanında inşa edilen Karatay Belediyesi Çimenlik Spor Salonu'nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen programla Çimenlik Spor Salonu'nun açılışı gerçekleştirildi açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Yaklaşık 2 hafta önce belediye tarihimizin en yüksek bütçeli yatırımı olan Karatay Spor Merkezi’mizin müjdesini vermiştik. Merkezin içerisinde 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak" ifadelerini kullandı.

'GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE ŞEKİLLENDİRDİK'
Karatay'ın geleceğini hep birlikte şekillendirdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak sadece fiziki ve altyapı alanında değil; sosyal, kültürel, eğitim ve spor alanında da önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bu alanlarda hayata geçirdiğimiz her yatırımı geleceğe yapmış sayıyoruz. Çünkü ilçemize ve insanımıza yapacağımız en önemli katkının çocuklarımızı ve gençlerimizi doğrudan etkileyeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede de Karatay’ın geleceğini hep birlikte şekillendiriyoruz" açıklamalarında bulundu.
BELEDİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BÜTÇELİ YATIRIMI!
Karatay Belediyesi'nin en yüksek bütçeli yatırımı olan Çimenlik Spor Salonu hakkında bilgiler veren Kılca, "Bugüne kadar çocuklarımız ve gençlerimiz için birçok projeyi hayata geçirdik. Burada saymaya kalksak zamanımız yetmeyecek. Ancak sadece son birkaç tanesini burada bir kez daha hatırlatmak isterim; Göreve geldiğimiz son 4 yıl içerisinden bugüne kadar ilçemize 6 eğitim tesisi kazandırdık, 7’ncisi yapım; 8’ncisi ise ihale aşamasında. Okullarımızın ve bahçelerinin çevre düzenlenmesinden tutun da okullarımıza ve parklarımıza modern halı sahalarının yapılmasına, yine okullarımıza kütüphane kurulmasından, sınavlara hazırlanan kardeşlerimizin ek kaynak ders kitaplarına ve sınav ücretlerinin karşılanmasına kadar daha birçok projeyi hayata geçirdik.

Yaklaşık 2 hafta önce belediye tarihimizin en yüksek bütçeli yatırımı olan Karatay Spor Merkezi’mizin müjdesini vermiştik. Çağın şartlarına uygun olarak projelendirdiğimiz bu yeni nesil spor merkezimiz, 25 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Merkezin içerisinde 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak. Bölgemizin en önemli sporcu yetiştirme merkezi olacak merkezimizin toplam maliyeti ise 372 milyon 222 bin lira. Spor Merkezimiz şimdiden Konya’mıza ve Karatay’ımıza hayırlı olsun…" dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi