Karatay Belediye Başkanı Kılca’dan 15 Temmuz Mesajı

Karatay Belediye Başkanı Kılca’dan 15 Temmuz Mesajı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü ile 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’nci yıl dönümü ile 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Geçmişi nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu büyük Türk Milleti’nin sekiz yıl önce genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle yeni bir zafer elde ettiğinin altını çizen Hasan Kılca’nın 15 Temmuz mesajı şu şekilde;

“15 Temmuz 2016 gecesi, Türk milleti demokrasiye yapılan hain darbe girişimine karşı yaşlısıyla genciyle, kadını ile erkeğiyle onurlu bir duruş sergilemiş ve kirli kalkışmanın karşısında durarak, birlik ve beraberlik içinde tarih yazmıştır.

O gece milletimiz demokrasiye olan bağlılığını, milli ve manevi değerlerine olan sadakatini birlik ve beraberlik içerisinde tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, sadece bir tarih değil, aynı zamanda ülkemizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin en önemli simgelerindendir.

O karanlık gecede sokağa çıkarak hain kalkışmaya dur diyen her bir fert Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi, vatan sevgisi ve millet bilinciyle hareket eden kahramanlardır. Asla unutmamalıyız ki özgürlük ve demokrasi, bedel ödenerek elde edilmiş haklardır. Bu değerleri korumak ve yaşatmak için canıyla ve kanıyla destanlaşan o gece sesi, duruşu, mücadelesi ve duasıyla kutsalına sahip çıkan aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Bu büyük direnişi gerçekleştiren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

15 Temmuz’un yıl dönümünde, hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bölüp parçalamak için bekleyen zalimlere fırsat vermesin.”

Kaynak:Haber Merkezi