Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası platformda Filistin halkının sesi, savunucusu olan biziz. İlk gün nerede duruyorsak bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bir ay önce başlattığımız ve adına Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları dediğimiz kucaklaşma seferberliğimizi İstanbul programımızla hitama erdirdik.

Türkiye Buluşmalarımızın ülkemize, milletimize ve AK Parti Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum. 6 Eylül’den beri partimizin il ve ilçe teşkilatları başta olmak üzere Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerine, milletvekillerinden bakanlara kadar tüm kadromuzla sahadaydık.

Kah vapurda kah kahvehanede kah esnafımızın dükkânında, çarşı ve pazarda; tüccarımızdan çiftçimize, emekliden memurumuza, şehit-gazi yakınlarından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza herkesin kapısını çaldık.

Bu kapsamda 10 bin 800 müstakil noktada milletimizle bir araya geldik. Program sayesinde teşkilat olarak birliğimizi, beraberliğimizi, yol ve dava arkadaşlığımızı perçinledik.

Milletimizle kurduğumuz gönül köprülerimizi biraz daha sağlamlaştırdık. Toplumun nabzını tuttuk, tavsiyelerini dinledik, eleştirilerine kulak verdik.

31 Mart yerel seçim sonuçlarını milletimizle birlikte açık yüreklilikle değerlendirdik. Nerede eksiğimizin olduğunu tahlil ve tespit etmeye çalıştık.

Son 23 yıldır olduğu gibi milletimizin hassas terazisinde hiçbir komplekse kapılmadan kendimizi tarttık, hesaba çektik, kendimize ayna tuttuk. Kongre sürecimiz öncesinde bizlere rehberlik edecek çok geniş bir fikir havuzunu derlemiş bulunuyoruz.

Türkiye Buluşmaları’nda gündeme getirilen tespit, tenkit ve tekliflerden kongre sürecimizde inşallah azami derecede istifade edeceğiz.

"MİLLETİMİZ MUHALEFETE GÜVENMİYOR"
Vatandaşlarımız muhalefet aktörlerine güvenmiyor, muhalefetin söylemlerine prim vermiyor, onlardan kendisine hayır geleceğine asla inanmıyor.

Zaman zaman serzenişte bulunsa da insanımız son kertede AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na güveniyor, itimat ediyor. Bu süreçte öfke ve nefret diline prim vermeyecek, nezaketle hoşgörüyle gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceğiz. Her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize milletimiz inanıyor. AK Parti olarak bize verilen desteğin kıymetini biliyoruz, oy veren kardeşlerimizin beklentilerinin farkındayız.

Kaynak:Anadolu Ajansı