Akaryakıt istasyonlarında tehlike sinyali! Platform açıklama yaptı

Akaryakıt istasyonlarında tehlike sinyali! Platform açıklama yaptı
 İnternet Editörü
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın devreye Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin bir İsrail firması tarafından üretildiğinin anlaşılmasının ardından Anadolu Petrolleri Platformu açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt piyasasının denetlenmesini güçlendirmek amacıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ni (UTTS) devreye almıştı. Bakanlıktan yayınlanan tebliğ ile geçtiğimiz günlerde sistem genişletildi.

Tebliğ uyarınca akaryakıt istasyonlarına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kurulması zorunluluğu getirildi. Tebliğ ayrıca 31 Aralık 2024 tarihine kadar en az bir pompa ünitesine taşıt tanıma okuyucu cihazı (TTO) takılması zorunluluğu da getirdi.

1 OCAK 2025'TEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

UTTS’ler, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından bütün akaryakıt istasyonlarına kurulacak ve işletilecek. Sistemin kurulumu, Yeni Nesli Pompa Ödeme Kaydedici Cihazlar (YN Pompa ÖKC) ile iletişim kurabilecek şekilde yapılacak. Sistem sayesinde satış işlemi sırasında, akaryakıt satın alan aracın plaka numarasının sisteme girişi sağlanacak.

Söz konusu sistem, vergi mükellefleri tarafından kiralama yoluyla edinilen veya işletmeye dahil olan ve işte kullanılan taşıtlar açısından 1 Ocak 2025'ten itibaren başlayacak.

Anadolu Petrolleri Platformu ise konu hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. UTTS kapsamında araçlara takılacak bu cihazların İsrail tarafından üretildiğini belirten platform, yerli üretime dikkat çekti.

YERLİ VE MİLLİ OLMALI

İşte Anadolu Petrolleri Platformu’ndan yapılan o açıklama:

İSRAİL TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERMEK İSTEMİYORUZ!

Son dönemde İsrail'in telsiz ve muhtelif İletişim cihazlarını uzaktan patlattığı malumdur. Alınan karara göre, yeni yıldan itibaren araçlarda zorunlu olacak UTTS cihazları, İsrailli ORPAK şirketinden temin edilecek. Biz platform olarak bu cihazları güvenlik sebebi ile istasyonlarımıza sokmak istemiyoruz.

UTTS isminde olduğu gibi ulusal milli ve yerli olmalı!!

TÜBİTAK ve ASELSAN gibi gurur duyduğumuz milli firmalarımız varken insanlık düşmanı İsrail Terör Örgütü'nün cihazlarını kullanmak ve onlara milyon dolarlarımızı vermek istemiyoruz!

whatsapp-image-2024-09-26-at-15-38-06.jpeg

Kaynak:Konya'nın Sesi