Türkiye'nin en büyük ayakkabı firması iflas etti. Sahibi ise bakın ne yaptı

Türkiye'nin en büyük ayakkabı firması iflas etti. Sahibi ise bakın ne yaptı
2000’li yılların başında Türkiye’yi yasıp kavuran krizde varını yoğunu kaybeden bir zamanların dev ayakkabı üreticisi Güven Söylemez yıllar sonra suskunluğunu bozdu. İşte açıklamaları:

Türkiye'nin önde gelen ayakkabı üreticilerinden biri olan Güven Söylemez, 2001 yılında başlayan ekonomik krizle birlikte zorlu bir döneme girdi. Bu dönemde varını yoğunu kaybeden Söylemez, yıllar sonra ilk kez konuşarak o dönemi ve yaşadıklarını anlattı.

2001 yılında Ankara'da başlayan kriz, Türkiye'nin pek çok sektörünü olumsuz etkiledi. Ayakkabı sektörü de bu durumdan nasibini aldı ve bu dönemde işler iyice zorlaştı. Güven Söylemez, o dönemde neredeyse tüm mal varlığını kaybederek büyük bir darbe aldı.

Milyonlarca vatandaşın işini kaybetmesine neden olan kriz, aynı zamanda yüzlerce şirketin iflas etmesine neden oldu. Son yıllarda yeniden başlayan iflas furyası ile korku dolu günler yaşayan işletmeler için ibretlik bir hayat hikayesine sahip olan Söylemez, başından geçenleri yıllar sonra ilk kez anlattı.

ZİRVEYİ GÖRMÜŞTÜ

1973 yılında çırak olarak başladığı sektörde zamanla yükselen Güven Söylemez, yaşadığı anılarını Anadolu Ajansı’na anlattı. 1980 yılında babasıyla birlikte büyük bir fabrika kurarak 130 kişiyi istihdam ettiğini belirten Söylemez, Türkiye'de bant sistemiyle üretim yapan ilk atölyelerden birini kurduğunu, ancak ekonomik kriz nedeniyle fabrikasının iflas ettiğini aktardı.

usta2-lnbl.jpg

Söylemez, “1999 yılından 2001 yılına kadarki süreçte kadar birçok zorlukla karşı karşıya kaldım. O dönem bizim için çok güçtü. Ekonomik krizin etkisi altındaydık. Benim yaş grubumdaki birçok arkadaşım tek tek iflas bayrağını çekti.” Sözleriyle başına gelenleri özetledi.

Ekonomik krizden sonra tüm mal varlığını kaybeden Güven Söylemez, yine de yaşadıklarına isyan etmedi ve hayata sıkı sıkı tutunmayı başararak ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

GERÇEK DEĞERLER PARA İLE ÖLÇÜLEMEZ

Uzun yıllar Kayseri'de çalıştıktan sonra, 2019 yılında Nevşehir'de 5 metrekarelik bir atölye açtı. Dükkanında ayakkabı imalatı ve tamiratı yaparak hayatını sürdüren Söylemez, “Yaşamın farklı aşamaları olabilir. Hayata olan inancını kaybetmemek çok önemlidir. Gerçek değerler para ile ölçülemez.” İfadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi