Memur ve emekliler için zam süreci ne zaman başlıyor?

Memur ve emekliler için zam süreci ne zaman başlıyor?
Emekliler için yeni maaş oranları belli oldu mu? En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye mi yükseltilecek? Memur ve memur emeklisi zam alacak mı?

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı oldukça hareketli bir süreç var. Asgari ücret zam oranından ve artışından başka emekli ve memurların zamları da belirlenecek.

EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Emekliler için maaş artış serüveni bu ay itibariyle başlayacak. Bu serüvenin içinde Meclis'ten çıkartılacak düzenlemeler de olacak. Özellikle seyyanen artışlar, taban maaş zamları ve refah payı artışları için düzenleme yapılması gerekiyor.

Haziran ile birlikte 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen bir artış gündeme gelecek. Maaş miktarına göre yapılacak artışla emekliler için bir refah payı da oluşturulacak.

Buna göre 7.500 TL ile 10.000 TL arasından başlayarak 10 bin-15 bin TL arası 15 bin -20 bin TL arası ve 20 bin TL üzeri aylıklar için ayrı ayrı artışlar gerçekleştirilecek.

MEMURLAR VE MEMUR EMEKLİLERİ ZAM ALACAK MI?

Bir başka gelişme ise memurlar ve memur emeklileri maaşlarındaki zam oranı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim maratonunda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılacağını açıklamış ve bu durumdan emekli memurlarında benzer artışlardan yararlanacağını söylemişti..

Bu da memurlarla birlikte memur emeklileri içinde kademeli seyyanen artışı gündeme getirebilir.

İKRAMİYELERDE ARTIŞ OLACAK MI?

Haziran ayındaki üçüncü gelişme ise ikramiyeler için yaşanacak..

Tüm emekliler Kurban Bayramı öncesinde yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak.

Emekli ikramiyeleri 1.100 TL'den 2 bin liraya çıkartılmıştı..

Şimdi yeniden bir artış yapılması da gündemde. Burada 2.500 TL ile 3.000 TL arası bir yeni ikramiye getirilmesi bekleniyor. Bayram ikramiyesinden Mart, Nisan ve Mayıs ayı sonuna kadar başvuran tüm EYT'liler de yararlanacak. Temmuz ayı ile birlikte.

EYT'li emeklilerle birlikte 16 milyon emekli için enflasyon artışları ve refah payı gündeme gelecek.

Refah payı ile birlikte artış oranının yüzde 30'u geçmesi bekleniyor..