Aylık 6 Bin 545 Destek Verilecek! Açıklama Geldi!

Aylık 6 Bin 545 Destek Verilecek! Açıklama Geldi!
 İnternet Editörü
Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da harekete geçti. Peki 6 bin 545 liralık desteğin alınabilmesi için başvurular nasıl yapılacak? İşte SED yardımı ile ilgili detaylar…

Yeni eğitim öğretim yılında çocuğu okula giden aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlığın yaptığı açıklamada ailelerin her zaman yanında olunacağının altı çizildi.

Özellikle okul masraflarının artışta olduğu bu dönemde masrafların altında ezilen ailelere yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Yeni Şafak’ın haberine göre, Bakan Mahinur Göktaş, ailelere destek ödemesi kapsamında 6545 TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Açıklamanın ardından destek ödemelerine ilgi yoğun olurken, vatandaşlar nasıl başvuru yapacağını araştırmaya başladı.

wwwww.jpg

Ailelere 12 ay süresince destek verilmesi planlanıyor. SED adı altında verilecek yardımların miktarı ise 5-7 bin TL arasında değişecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ödemeler hakkında vatandaşlar, Sosyal Hizmetler Merkezlerine başvuru yapabilecek. Ayrıca detaylı bilgiye de merkezlerden ulaşılabilecek. Yine e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilecek.

SED YARDIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, maddi zorluk yaşayan ailelerin çocuklarına temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için sağlanan geçici bir destek türüdür.

Yardımdan;

• Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

1.jpg

• Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

• Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

• Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları yararlanabilir.

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak:Konya'nın Sesi