İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor!

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor!
İsrail, havanın kararmasıyla birlikte Gazze'yi yine bombardımana aldı. Hamas'tan yapılan açıklamaya göre Gazze Şeridi yoğun hava saldırısı gerçekleşiyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, hastaneler dahil Gazze'nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillerin Gazze vadisinin güneyine gitmesini talep etti. Gazze Şeridi'nde sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Yoğun saldırılar üzerine Hamas Müslüman ve Arap ülkelere harekete geçmeleri konusunda çağrı yaptı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü kanlı bombardıman binlerce Filistinliyi hayattan koparırken binlercesinin de yaralanmasına yol açtı. Bunun yanında yerleşim yerleri ve sağlık kurumlarının yerle bir olması yeni sorunları beraberinde getirirken bu sefer de Gazze'nin dünyayla bağlantısı kesildi.

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarında yeni bir aşamaya geçeceğini duyurdu. Kara harekatına gün sayan İsrail, hastaneler dahil Gazze'nin kuzeyindeki ve şehir merkezindeki sivillerin Gazze vadisinin güneyine gitmesi çağrısında bulundu. Konu hakkında açıklama yapan İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, "Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor. Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısı yapıyoruz" dedi.

Yaklaşık iki haftadır kara harekatı için tanklarını ve askerlerini hazır bekleten İsrail, bu gece itibarıyla kara operasyonlarını genişletiyor. İsrail kuvvetleri Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen hava saldırılarının en şiddetlisini bu gece gerçekleştiriyor.

GAZZE'NİN DÜNYAYLA BAĞLANTISI KESİLDİ

İsrail'in elektriğini kestiği ve yakıt girişine izin vermediği için karanlıkla gömülen Gazze'de tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdi. Filistin telekomünikasyon şirketi 'Jawwal' sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" duyurdu.

21'NCİ GÜNDE EN YOĞUN BOMBARDIMAN

İsrail hava kuvvetleri karanlığın bastırmasıyla birlikte Gazze Şeridi'ni yoğun bombardımana aldı. Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre 40 dakika içerisinde 100 hava saldırısı düzenlendi, Gazze'de iletişim tamamen kesildi. İsrail ordusu ise, "Şu ana kadar yaptığımız saldırılarda yeni bir aşamaya geçtik" diye açıklama yaptı.