İsrail tankları El-Ehli Baptist Hastanesi’ni kuşattı: Yaralılara ulaşılamıyor

İsrail tankları El-Ehli Baptist Hastanesi’ni kuşattı: Yaralılara ulaşılamıyor
İsrail Gazze'deki toplu katliamlarına bir yenisini ekledi. İşgal ordusuna ait savaş uçaklarının Sabra Camii'ne ibadet edildiği sırada gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hunhar saldrırısı 41'inci gününnde durmak bir yana şiddetini artırararak devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni havadan aralıksız bombalayan İsrail ordusu, planın ikinci aşamasına geçerken tanklarla ve zırhlı araçlarla bölgede yıkıma ve katliama devam ediyor.

Daha önce saldırıları bölgenin kuzeyine yoğunlaştıran ve Filistin halkına güvenli olarak gösterdiği güney bölgelerine göçmeleri yönünde baskı yapan Tel Aviv yönetimi, şimdi de bu bölgeyi hedef almaya başladı.

GÜVENLİ BÖLGE YALANINI ORTAYA KOYAN SALDIRILAR

Filistin devlet haber ajansına göre, saldırı kuşatma altındaki bölgenin merkezindeki El Sabra mahallesindeki bir camiyi hedef aldı. Saldırıda en az 50 kişinin öldüğü açıklanırken, onlarca kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Wafa muhabiri, onlarca kişinin de yaralandığının bildirildiğini söyledi. Wafa, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki telekomünikasyon kulelerine düzenlenen ayrı bir saldırıda en az bir çocuğun öldürüldüğünü duyurdu.

Her iki konum da İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze'nin güneyinde ve İsrail'in Filistinli sivilleri güvenlikleri için taşınmaya teşvik ettiği bölgelerde bulunuyor.

"ŞİFA HASTANESİ" MASALLARINA İSRAİL BASINI DA İNANMADI

Diğer yandan Şifa Hastanesi'ne yönelik kanlı operasyonun yankıları sürüyor. İsrail ordusu dün Hamas mensuplarının içeride olduğu bahanesiyle hastaneye operasyon düzenlemiş ve burada barınan yüzlerce siville dış dünyanın bağlantısını kesmişti.

İsrail'in, Hamas'ın ana karargahı olduğunu öne sürdüğü Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması eleştirilere neden oldu.

Görüntülerde, hastanenin, Hamas'ın karargahı olduğuna işaret edebilecek, tünel veya gizli geçit gibi sabit unsurlar ya da İsrailli esirlere dair herhangi bir kanıt sunulmadı. Zayıf deliller İsrail basınında da eleştiri konusu oldu.

"ÇOCUKÇA UYDURMALAR"

İsrailli gazeteci ve güvenlik analisti Yossi Cohen, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Şifa (Hastanesi) hakkında kötü hisleri" olduğunu kaydetti. İsrail'in "benzeri görülmemiş şekilde çocukça uydurmalar" sunduğunu ifade eden Cohen, "Yani (İsrailli) rehineler ve teröristler orada bulunamadı.

Ve şimdi Ordu Sözcüsü, Şifa'ya Hamas'ın karargahı olduğu için girdiklerini ve orada silahlar, haritalar ve karargahların bulunduğunu söylüyor. Hiç etkileyici değil. Beklentilere ve uluslararası imajın aldığı hasara değdi mi?" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonu da "İsrail'in büyük istihbarat başarısızlığı" yorumunu yaparak, "İsrail ordusunun iddialarının aksine Şifa Hastanesi'nde herhangi bir askeri tesisin bulunduğuna dair bir belirti yok." eleştirisi yapıldı.

İsrail'in sağcı Jerusalem Post gazetesi de Şifa Hastanesi'ndeki baskında İsrail ordusunun vardığı sonucu "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, askeri operasyona ilişkin, "Şifa Kompleksi'ndeki sağlık personelinin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarından tam sorumlu olan işgal güçleridir." diye açıklama yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı