Sucuğunuz kuru mu oluyor? Otel aşçıları lezzetli sucuğu böyle pişiriyorlar...

Sucuğunuz kuru mu oluyor? Otel aşçıları lezzetli sucuğu böyle pişiriyorlar...
Tadına doyum olmuyor. Birçok kişi bilmez ama sulu sucuk böyle hazırlanıyor. İşte lezzetine hayran kalacağınız sulu sucuk tarifi

Sulu sucuk tarifi ile artık sucuğunuz kuru olmayacak, her lokması lezzet dolu olacak. Deneyin ve farkı siz de hissedin!

maxresdefault-001.jpg

Sucuk, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen sucuk pişirildiğinde kuru ve sert bir kıvamda olabiliyor. Otel aşçılarının sırrı ise sucuğu sulu ve lezzetli bir şekilde pişirmekte yatıyor. İster kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olsun, ister yemeklerinize lezzet katmak için kullanın, sulu sucuk tarifi ile sucuğunuzu mükemmel bir şekilde pişirebilirsiniz.

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi İçin Malzemeler

  • İstenilen miktarda dilimlenmiş sucuk (4/1 kangal sucuk)
  • Yarım çay bardağı su
  • Arzuya göre biraz yağ (Şart değil)
  • Yine arzuya göre 1-2 damla limon suyu (Şart değil)

maxresdefault-002.jpg

Pamuk Sucuk Nasıl Pişirilir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sucuğu istediğiniz şekilde dilimleyin (daire,yarım daire ) ..dilimlenen sucukları tavaya dizip sucukların üstüne de su ekleyin.
  2. Su sucuk dilimlerini çok hafif aşabilir ama çok da su eklemeyin
  3. Tavanın altını açın su kaynayınca sucukları ters yüz ederek kısık ateşte pişirin…(sucuklar suyu çekip yağa kaldığı zaman isteyen tavaya biraz yağ eklemesi yapabilir)
  4. Tavayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce isteyen tavadaki sucuğun suyuna 1-2 damla limon suyu eklemesi yapabilir
  5. Bu işlem tavada ki sucuğun yağında lezzet patlaması yaparak sucuğa çok güzel bir aroma verecektir ama dediğim gibi bunu yapmak çok da şart değil…
  6. İsteyen arzu eden sucukları su ile beraber 2+2 toplamda 4 dakika pişirip sucukların haşlama suyunu lavaboya süzüp tavadaki sucuklara tereyağ eklemesi de yapabilir.
  7. Bence yine hiç gerek yok ama isteyen pişmek üzere olan sucukların ortasına yumurta kırıp tavanın üstünü de bir kapak ile örterek sucuklu yumurtada pişirebilir.
  8. Bu işlemde yumurtanın beyazı pişip sarısı katılaşmadan sarıları bozulmadan tava ocaktan alınmalıdır ..

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Kaynak:Haber Merkezi