Bulaşık makineniz iyi yıkamıyor mu? Bu öğrendiklerinizden sonra daha iyi yıkayacak

Bulaşık makineniz iyi yıkamıyor mu? Bu öğrendiklerinizden sonra daha iyi yıkayacak
Tüm bu püf noktalarını göz önünde bulundurarak bulaşık makinenizin performansını artırabilir ve bulaşıklarınızı daha iyi bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Bulaşık makineniz iyi yıkamıyor mu? Bu durum sizi rahatsız ediyorsa endişelenmenize gerek yok. Bulaşık makineleriyle ilgili bazı püf noktaları ve ipuçları sayesinde artık daha iyi yıkayacak ve bulaşıklarınızı tertemiz bir şekilde kurutabileceksiniz.

1- FİLTREYE DİKKAT ETMEMEK
Çoğu insan bulaşık makinesinin bir filtresinin olduğunu bilmez. Çünkü verilen kullanma kılavuzu dikkate alınmaz. Bulaşık makinesinde bulunan filtreyi aralıklı olarak kontrol etmeniz gerekir. Filtre iyice temizlenmezse bulaşıkları da kötü yıkayacaktır.

2- YEMEK ARTIKLARINI TEMİZLEMEMEK
Bulaşık makinesini, 'Nasılsa bulaşıkları yıkıyor canım" diyerek çalıştırıyorsanız eyvahlar olsun. Makine kirli bulaşıkları yıkıyor yıkamasına ama yemek artıklarını sizin temizlemeniz gerekiyor. Yemek artıkları makinede koku yarattığı gibi, makinenin gider borularını da tıkar. O yüzden artıkları temizleyerek öyle yerleştirin.

3- KAPASİTESİNDEN FAZLA BULAŞIK YÜKLEMEK
Bulaşık makinesini alabileceğinden daha fazlasıyla dolduruyorsanız bulaşıklarınız iyi yıkanmaz. Bardaklar daha soluk, tencereler yağlı bir şekilde kalacaktır. Çünkü fazla bulaşık, deterjanın yeteri kadar dağılmasının önüne geçerken, durulamaya da engel olur. Fıskiyelerden çıkacak olan suyu kesmeye şekilde bulaşık makinesini doldurmalısınız.

4- BULAŞIK MAKİNESİNİN KAPAĞINI AÇMAMAK
Bulaşık makinesinin çalışmasının bitmesinden sonra kapağı açmayanlardansanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Bulaşıklar yüksek sıcaklıkta yıkandığı için içeride bir buhar oluşur. Bu da tabakların üzerinde iz bırakmaya hatta kötü bir kokuya sebep olur. Program bittikten sonra kapağı açın ve buharın dışarı çıkmasını sağlayın.

5- FISKİYELERİ KONTROL ETMİYORSUNUZ
Bulaşıklarınız iyi bir şekilde temizlenmiyorsa, bulaşık makinesinin fıskiyelerini kontrol etmelisiniz. Eğer fıskiyelerde tıkanma varsa, o zaman bulaşıklar da kötü yıkanacaktır. Bir sünger yardımıyla aralıklı olarak temizliğini yapabilirsiniz.

KAYNAK: Haberciniz

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi