Adanalılar bu işi gerçekten çok daha iyi biliyorlar. Lezzetli köfte pişirmenin püf noktası

Adanalılar bu işi gerçekten çok daha iyi biliyorlar. Lezzetli köfte pişirmenin püf noktası
Lezzetli köfte pişirmenin püf noktalarını öğrenmek isteyenler için, bu konuda Adanalı ustalardan öğrenebileceğimiz pek çok şey var.

Adana'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan köftenin ustalıkla pişirilmesi, Adanalıların elinden çıktığında gerçek anlamda bir lezzet şölenine dönüşmektedir. Lezzetli köfte pişirmenin püf noktaları, Adana mutfağının vazgeçilmez bir geleneği haline gelmiştir.

Adanalı ustalar, köfte yapımında kullanılan etin doğru oranda yağsız olmasına özen gösterirler. Ayrıca etin doğru baharatlarla harmanlanması ve yoğrulması da köftenin lezzetini belirleyen önemli adımlardandır. Köfte harcının dinlendirilmesi ve şekillendirilmesi de püf noktalar arasındadır.

Ancak asıl sırrın, közde pişirme tekniğinde yattığı söylenir. Köftelerin köz ateşinde pişirilmesi, onlara eşsiz bir aroma ve lezzet kazandırır. Bu noktada Adanalı ustaların marifetleri devreye girer ve köfteleri mükemmel bir şekilde pişirmeyi başarırlar.

Adana mutfağının köfte konusundaki uzmanlığı tartışılmazdır. Adanalılar, yıllardır aktardıkları bilgi ve deneyimleriyle lezzetli köfte pişirmenin inceliklerini her zaman en iyi şekilde sergilemişlerdir. Bu nedenle, gerçek bir köfte deneyimi yaşamak isteyenlerin Adana'ya gitmeleri ve bu lezzeti yerinde tatmaları şiddetle tavsiye edilir.

IZGARA KÖFTE TARİFİ

Izgara Köfte İçin Gereken Malzemeler:

1 kg dana kıyma

1 adet yumurta

2 adet soğan

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

maxresdefault-001.jpg

Maydanoz

1,5 çorba kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım ekmek kızartılmış

Izgara Köfte Yapılışı:

Kıymanın içine rendelenmiş ve suyundan arındırılmış soğanı ekleyin.

Robotun içine sarımsak, maydanoz ve ekmeğin bir kısmını koyun

Yarım çay bardağı da su ekleyin.

Kıymanın üzerine bu karışımı aktarın.

Kalan ekmeği de az suyla robottan geçirin.

Kıymaya ekleyin.

Yukarıda saydığım tüm baharatları ve yumurtayı da ekleyin.

En son olarak da bu harcı iyice birbirine geçmesi için 15 dakika yoğurun.

Yoğurduğunuz bu kıymayı 15 dakika dinlendirin.

Dinlenen köfteden, istediğiniz büyüklükte parçalara koparın ve yuvarlayın.

2-3 saat da buzdolabında bekletin.

İster ızgara da ister tavada kızartarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi