Başkan Altay, şampiyon basketbol takımını kutladı!

Başkan Altay, şampiyon basketbol takımını kutladı!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, basketbolda Konya’nın yüzünü güldürdü. Gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek sarı-siyahlı ekipte büyük bir sevinç yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da takımı başarısından ötürü kutladı.

Konya Büyükşehir Belediyespor, basketbolda Konya’nın yüzünü güldürdü. Gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek sarı-siyahlı ekipte büyük bir sevinç yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da takımı başarısından ötürü kutladı. Sarı-siyahlı ekip, 2. Lig şampiyonluğu için yarın İstanbul’da AYOS Antalyaspor ile karşılaşacak

Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne (TBL) yükselen Konya Büyükşehir Belediyespor’da büyük bir sevinç yaşanıyor. Sarı-siyahlı ekip, ligin yüksek bütçeli ekiplerinden Nazilli Belediyespor’u yarı final serisinde 2-1 geçerek adını TBL’ye yazdırdı. Lige çıkma maçında rakibini sahasında uzatmada 69-63 mağlup eden Büyükşehir, çok yüksek olmayan bütçesiyle çok önemli bir başarıya imza attı. Maç sonrasında yönetim, teknik heyet ve oyuncular, uzun süre 1. Lig’e yükselmenin coşkusunu yaşadı. Konyaspor’un küme düştüğü sezonda Büyükşehir Belediyespor, Konya’nın yüzünü güldürdü.

EVİMİZDE HİÇ YENİLMEDİK

Temsilcimiz, bu sezon Basketbol 2. Ligi’ne adeta damga vurdu. Volkan Ertetik’in öğrencileri, normal sezonda grubunu namağlup zirvede tamamladı. Konya Büyükşehir Belediyespor, şu ana kadar oynadığı 22 resmi maçta 20 galibiyet aldı. Aldığı 2 yenilgiyi de play-off serisinde deplasmanda alan Büyükşehir, taraftarının önünde ise hiç mağlup olmadı. Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda iç saha maçlarını oynayan sarı-siyahlı ekip, oynadığı basketbol ve aldığı iyi sonuçların ardından her geçen hafta Konyalı basketbolseverlerin de ilgisini çekti. Özellikle play-off sürecinde salonda oldukça coşkulu atmosferler yaşandı.

BAŞKAN ALTAY’DAN TAKIMA KUTLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya sporu adına önemli bir başarının yakalandığını kaydederek, bir üst lige yükselme başarısı gösteren basketbol takımını ve teknik ekibi tebrik etti. Başkan Altay, “Konya’mızın spor şehri kimliğine yakışır bir zafer oldu. Tüm sporcularımıza, teknik ekibimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Türkiye Basketbol Ligi’nde takımımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Koç Volkan Ertetik, sezon boyunca takımın çok önemli bir mücadele verdiğini söyledi. 1. Lig’e yükselmede aslan payını oyuncularına veren Ertetik, çok mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

ŞAMPİYONLUK KUPASI İÇİN 1 MAÇ DAHA VAR

Konya Büyükşehir Belediyespor, yarın sezonun son resmi maçına çıkacak. Statü gereği Basketbol 1. Ligi’ne yükselen iki ekip, tarafsız sahada 2. Lig şampiyonluğu için sahaya çıkacak. Büyükşehir Belediyespor ile AYOS Antalyaspor, yarın İstanbul’da kupa için karşı karşıya gelecek. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 18.00’de başlayacak. Dostluk havasında geçecek maçı kazanacak takım, 2. Lig’in şampiyonluk kupasını havaya kaldıracak. Bu maçın ardından sezon sona erecek ve takımlar uzun sürecek yaz tatiline girecek. Konya Büyükşehir Belediyespor, yeni sezon planlamasına haziran ayında başlayacak.