Merthan Mutlu'nun Konyaspor talihsizliği

Merthan Mutlu'nun Konyaspor talihsizliği
 S.Yazı İşleri Müdürü
Konyaspor Basketbol ile küme düşen Merthan Mutlu, bu üzüntüyü ikinci kez yaşıyor. Merthan, 2015-2016 sezonunda da yeşil-beyazlı forma altında küme düşmüştü. Deneyimli oyun kurucu, yıllar sonra geldiği Konya’da aynı kaderi yaşadı

Basketbol 2. Ligi’ne düşen ve kapanması beklenen Konyaspor Basketbol’da Merthan Mutlu, acı bir kader yaşadı. Merthan, Konya’da forma giydiği iki sezonda da küme düşmenin üzüntüsünü yaşadı. 1994 doğumlu skorer oyuncu, 2015 yaz transfer döneminde o dönem Basketbol Süper Ligi’nde yer alan Dev Kartallar’a transfer olmuştu. Merthan Mutlu’nun da yer aldığı yeşil-beyazlı takım, ilk devrede başarılı bir performans sergilemesine karşın ikinci devrede galibiyet alamadan Süper Lig’den düşmüştü. Sezon sonunda da borçların da etkisiyle faaliyetlerine son vermiş ve kapanmıştı.

img-0121.jpg

AYNI KADER

Benzer senaryo ve sezon gidişatı bu sezon da yaşandı. Geçen sezon Süper Lig’den düşen ve sezon başında düşük bir bütçe belirleyen Konyaspor, yerli rotasyonu için ilk olarak Merthan Mutlu ile görüşmüştü. Farklı tekliflere karşın deneyimli basketbolcu, Konya’yı tercih etmişti. Merthan, bu sezon takımın en önemli skor opsiyonlarından oldu. 30 yaşındaki skorer, maç başına yaklaşık 35 dakika parkede kaldı. Bu maçlarda 14,0 sayı, 3,7 ribaunt, 3,9 asist ortalamaları ile sezonu tamamladı.

merthannn.jpg

KARİYER SEZONU YAŞADI

Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Merthan Mutlu, yakaladığı ortalamayla ligin yerli sayı kralı da olmayı başardı. Basketbolun nabzını tutan basketfaul.com’u değerlendirmesinde de normal sezonun 3 yerli MVP’si arasında yer aldı. Aynı zamanda da en iyi yerli 5’te kendine yer buldu. Buna karşın farklı oyuncularından skor katkısı alamayan Konyaspor, 2. Lig’e düştü.

TEKLİFLERİ BEKLİYOR

Konyaspor’da düşük bir maaş alan Merthan Mutlu’ya sezon içinde teklifler geldi. Kafası karışan Merthan’a iyileştirme yapıldı. Kocaeli Kağıtspor maçının ardından ise teknik heyetin isteğiyle kadro dışı kalmış ve kritik Ormanspor maçında forma giyememişti. Tecrübeli skorer, şimdi TBL’den yaz transfer döneminde kendisine gelecek transfer tekliflerini bekliyor.