Valilik Konya'yı Uyardı! Yarına Dikkat!

Valilik Konya'yı Uyardı! Yarına Dikkat!
 Muhabir
Meteoroloji Konya için 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. işte 24 Nisan Konya hava durumu raporu...

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Yarın(24 Nisan) Konya’da hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden Açıklama…

MGM’nin tahmin raporuna göre 5 günlük hava tahmininde sıcaklıklar günden güne düşecek. Yapılan uyarılara göre ise; Konya’da yarın havanın 31 derece ve rüzgarlı olacağı belirtildi.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden fırtına uyarısı geldi. Yarın (24 Nisan Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren saat 12:00 ila 19:00 arasında Konya'da 31 ilçede rüzgârın kuvvetli boyutlarda esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ RÜZGARIN KUVVETİNİ PAYLAŞTI

Verilere göre yarın "Konya il genelinde güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN DE TEDBİR UYARISI GELDİ

Konya Valiliği'nden yapılan paylaşımda ise "Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor" başlığıyla tedbirli ve dikkatli olun uyarısı yapıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer aldı:

"-Çatı Uçması,

-Ağaç veya Direklerin Devrilmesi,

-Ulaşımda Aksamalar,

-Baca Gazı Zehirlenmesi,

-Toz Savrulması gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir."

gl2wofaw0aaiocz.jpeg

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'da en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

ekran-alintisi-002.png

-Büşra GÜLTAŞ