Konyalılar İşinizi Erteleyin! Meteoroloji’den Dışarıya Çıkmayın Uyarısı!

Konyalılar İşinizi Erteleyin! Meteoroloji’den Dışarıya Çıkmayın Uyarısı!
 Muhabir
Meteoroloji Konya için 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. işte 23 Nisan Konya hava durumu raporu...

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, Konya ve ilçeleri için hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Yarın(23 Nisan) Konya’da hava nasıl olacak? İşte Meteorolojiden Açıklama…

Konya'da MGM uyarılarda bulundu. Verilere göre meteoroloji yarın(23 Nisan) Konya’da havanın parçalı bulutlu ve 29 derece olacağını belirtti.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden sıcaklık uyarısı geldi. Yapılan açıklamalarda 23 Nisan ve 27 Nisan tarihleri arasında artan hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlara günün en sıcak saatleri olan 12:00 ila 18:00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerektiği hatırlatıldı.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca mevsim normallerinin 9 ila 14 derece üzerine çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bölgemize bağlı illerde beklenen en yüksek sıcaklıkların;

Beklendiği Yer

Konya: 26-31

Karaman: 28-31

Aksaray:29-32

Niğde:27-31 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.

Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son tahmine göre Konya'da en düşük ve en yüksek sıcaklık dereceleri ise şöyle olacak:

ekran-alintisi.png

-Büşra GÜLTAŞ