Beypazarı’ndan sonra İsviçre’den Konyalı firmaya da veto!

Beypazarı’ndan sonra İsviçre’den Konyalı firmaya da veto!
 İnternet Editörü
Beypazarı ile ilgili henüz araştırmalar sona ermemişken bir skandal iddiada Konyalı firma ile ilgili geldi. İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi’nden yapılan açıklamada, firmanın ürünlerinde salmonella bakterisi olduğu belirtildi

İsviçre, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 67 yıldır maden suyu üreten Beypazarı Karakoca firmasının bir ürününü içeriğinde tespit edilen bor elementine atıfla fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu iddiasıyla yasaklamıştı.

Konu gündeme bomba gibi düşerken, Beypazarı firması açıklama yaparak ve iddiaları yalanlamıştı. Beypazarı ile ilgili spekülasyonlar sürerken bir iddiada Konyalı firma ile ilgili geldi.

İsviçre, bu kez de Konya merkezli Türk firması olan Hazra Baharat ile ilgili içerisinde Salmonella bakterisi olduğu gerekçesiyle açıklama yaptı.

ŞİRKET ÜRÜNÜ SATIŞTAN ÇEKTİ

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kamuoyuna uyarı: Hazra marka kırmızı biber baharatında Salmonella

Resmi soruşturma kapsamında Hazra marka kırmızı biber baharatında salmonella tespit edildi. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi BLV, etkilenen ürünün tüketilmemesini önermektedir. BAK-SAN GmbH şirketi, etkilenen ürünü derhal satıştan çekti ve geri çağırma işlemine başladı.”

Konu ile alakalı Hazra Baharat’tan henüz bir açıklama gelmedi.

SALMONELLA BAKTERİSİ NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu (Salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır. Genellikle ateş, kusma ve ishal belirtileriyle seyreder. Salmonella cinsi bakteriler gastroenterit ve tifonun da aralarında yer aldığı pek çok hastalığın etkenidirler. Salmonella bakterisi, vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat sonra belirtiler ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün arasında devam eder.

Kaynak:Konya'nın Sesi